Soarele in zodii
Copyright 2008 Almeea - Site de spiritualitate. Toate drepturile rezervate.
E-mail: contact@almeea.com
Taur: Este o pozitie prielnica pentru acumulare de avere, da inclinare spre extravaganta, mai ales vestimentara; genereaza o puternica atractie spre sexul opus aducand adesea neplaceri. Indica o mare putere fizica. Nativul este increzut, cauta sa atraga atentia pentru a fi admirat pentru realizarile sale. Taurul carmuieste laringele, motiv pentru care Soarele in Taur da forta corzilor vocale, dand persoanei o voce puternica si placuta. Aspectul indica tenacitate, posesivitate, gelozie, incapatanare, caracter bland, pasnic, care se enerveaza greu, dar atunci cand o face este  inspaimantator. Nativul este senzual, artistic, rafinat, desi pare primitiv,hotarat, stabil, conservator, rabdator, capabil sa indure mult; poseda o forta fizica mare, o vointa puternica, talent oratoric, artistic. Posibil cantaret, pictor, atras de agricultura si de investitiile sigure si stabile.

Gemeni: Este un semn mercurian care genereaza o influenta combinata a Soarelui, a lui Mercur si a Casei a III-a. Ii favorizeaza pe calatori si pe agentii comerciali. Este o persoana placuta si primitoare avand calitati care o fac iubita in cercul cunostintelor. Aspectul indicand o fire schimbatoare, superficiala. Nativul este vorbaret, agitat, afectuos, cu o comportare imprevizibila, inclinatie spre stiinta, literatura, comert, educatie. Talent de scriitor, vointa puternica, fiind totodata capabil de minciuna si disimulare. Este un om care se adapteaza usor la orice situatie, dar pe care nu se pot pune baze serioase, deoarece are reactii ciudate si este dependent de capriciile lui. Tendinta spre superficialitate, estetism, idei abstracte, fara posibilitatea de a fi concretizate practic. Sensibilitati ale aparatului respirator, umeri si brate.

Rac: Este al patrulea semn, carmuit de Luna, asa ca el genereaza un amestec de influenta a Soarelui, Lunii si casei a IV-a. In tema fundamentala in care Berbecul este la Ascendent, Racul este la Nadir (Fundul Cerului) si vitalitatea este la gradul cel mai slab. De aceea nativul are inclinatie spre lene, chiar daca nu este deloc bolnav. Este lipsit de rautate si evita certurile. In camin arata o fire linistita si placuta atata timp cat nu i se cere sa lucreze prea mult. Aceasta pozitie a Soarelui face ca prima parte a vietii sa fie stearpa, dar ofera o mare reusita in a doua parte a vietii. Racul este un semn psihic, de aceea, cand Soarele este acolo, nativul are inclinatie spre ocultism si experiente psihice. Aspectul indica prudenta, abilitate, diplomatie, siretenie, intuitie, sensibilitate, imaginatie, inclinatie spre filologie, turism, alimentatie publica, muzica, arta, politica, psihologie, istorie. Este o fire emotiva, contemplativa, lenesa, capricioasa, rezervata, secretoasa, tenace, rabdatoare, romantica, atrasa de aventura si calatorii, traind intens emotiile si preluand starile celor din jur; tendinta de a exagera si de a se lamenta.

Leu: Da o natura poruncitoare, o mare stapanire de sine, simtul onoarei si o integritate nezdruncinata. Subiectul aspira sa stapaneasca, dar nu vrea sa obtina foloase necuvenite. Manifestarile sentimentelor sale sunt foarte puternice. Sunt puternici aparatori al acelora pe care ii iubesc si sunt foarte duri cu dusmanii lor. Cei care au Soarele in Leu se concentreaza foarte bine si forteaza situatia pentru a izbandi. Sunt prieteni adevarati si dusmani onorabili. Aspectul indica vitalitate puternica, ambitie, hotarare, incredere in sine, orgoliu, aroganti, capacitati de conducator, popularitate, priza la mase. Nativul este creator, temperamental, impulsiv, dominator, generos, punandu-si vointa si energia in slujba unui ideal. Atractie pentru sport, distractii, placeri; legaturi afective numeroase.

Fecioara: Este guvernata de Mercur, se combina cu influenta Soarelui si a casei a VI-a. Ne arata mijlocitorul fericit intre producator si consumator. Subtil, extrem de priceput sa avanseze in afaceri. Este glumet, sociabil, dar autoritar fata de inferiorii sau egalii sai. Este bun vorbitor, fara sa fie ipocrit, dar il intereseaza doar propria persoana. Soarele in Fecioara da chimisti, infirmieri, medici de calitate. Aspectul indica un spirit metodic, ratiune pragmatica; modestie, spirit de observatie, atentie la detalii si amanunte, tendinta spre critica, timiditate, sensibilitate, aspect fizic plapand, slaba vitalitate, luciditate si tendinta de a se pierde in prea multe amanunte, scapand din vedere ansamblul general. Persoana este egoista si isi urmareste cu precizie interesele.

Balanta: Este guvernata de Venus, se combina cu influenta Soarelui si a casei VII. Este si semnul de exaltare a lui Saturn, care adauga artei lui Venus o pozitie favorabila pentru munca de creatie. Aceasta se manifesta in aptitudini pentru arhitectura si decoratiuni. Aceasta pozitie mai da si o voce sonora, precum si talent de cantaret. Aspectul indica o fire sociabila; artistica, iubind pacea si armonia. Nativul este indulgent cu sine insusi; are spirit justitiar si tendinta de a media conflicte si tensiuni. Este vorbaret, amabil, bun diplomat. Afectivitate mare, talente artistice, casatoria si asocierea fiind foarte importante pentru destinul sau, poate fi un bun politician sau jurist; are inclinatie spre lene.

Scorpion: Bine aspectat da o mare energie, curaj in orice incercare, caracter independent. Favorizeaza reusita in chirurgie, armata, politie. Pozitia indica imbunatatirea finantelor dupa casatorie, dar impinge la risipa. Daca Soarele este rau aspectat in acest semn, persoana va avea apucaturi brutale. Va avea convingerea cajudecata lui face mai mult decat a altora si va trece peste persoanele si lucrurile care ii stau in cale, nepasator la durerile altora. Aspectul indica forta creatoare in arta, impuls erotic mare, spirit activ, dinamic, intreprinzator. Cel in cauza este inteligent, intuitiv, senzitiv, fiind atras spre lucruri ascunse, misterioase; poseda o energie intensa folosita in scopuri mai mult distructive. Tendinta de contrazicere, critica excesiva, abilitate, tenacitate, spirit de luptator. Atractie pentru spiritualitate, dar si pentru excese si abuzuri; viata erotica excesiva si dezordonata, ce duce la ruinarea sanatatii. Vointa puternica, intense trairi emotionale, tendinta spre fanatism, exagerare.

Sagetator: Da un ideal inalt si nazuinte nobile, dorinta de a evolua si de a-i ajuta pe cei din jur. Persoana este binevoitoare, filantropa si de aceea este iubita de cei din jur. Adesea este coplesita de onoruri, promovata intr-un post de ineredere, sau insarcinata cu o misiune delicata. Acesta pozitie indica o mare inteligenta permitand afirmarea intr-o functie administrativa, politica, sau juridica. Aspectul indica sinceritate, loialitate, spirit justitiar. O fire vesela, iubeste ordinea si legea, are un puternic instinct spre libertate; o fire idealista, schimbatoare, dualista, atrasa de viata in aer liber, de sport si mancare, calatorii. Nu sufera constrangerile, dand dovada de abilitate in a descoperi punctele slabe ale celorlalti si avand o mare grija pentru pastrarea aparentelor. lsi dedica viata familiei, si in special copiilor.

Capricorn: Persoana se va ridica in viata cu ajutorul oamenilor cu situatii inalte. Ea va fi vrednica de acest merit si se va achita cu cinste de sarcinile sale. Va fi prevazatoare, credincioasa, cinstita. Judecatorii cu acest aspect nu pot fi cumparati, ei impart dreptatea in mod corect si la fel pentru toti. Le place sa joace pe fata si prin aceasta castiga stima celor din jur. Aspectul indica vointa, tenacitate, perseverenta, rabdare, seriozitate, pesimism, placerea de a munci, un caracter independent, corectitudine, sensibilitate, emotivitate si melancolie. Nativul manifesta tendinte spre dictatura, spre exagerarea responsabilitatilor, cenzurandu-si exprimarea sentimentelor si impunandu-si un comportament spartan, neglijand distractia, destinderea si bucuria. Are inclinatie spre economie, chiar spre zgarcenie, isi da foarte multa importanta, este exagerat de calculat si nu isi uita niciodata inamicii.

Varsator: Aici se impletesc influentele lui Uranus, ale Soarelui si casei a XI-a, care dau o perceptie intuitiva a lucrurilor. Persoana se orienteaza spre ideile spirituale si oculte. Nativul este atras spre cercetari stiintifice, sau religii ultraintelectuale. Aceasta pozitie da multa popularitate, ii aduce prieteni care ii fac numeroase servicii si il ajuta sa-si realizeze ambitiile. Aspectul indica o fire prietenoasa, amabilitate, generozitate, umanism, inclinatie spre progres si stiinta, inventivitate. Spirit independent, razvratit, bun cunoscator al caracterului uman. Aptitudini pentru electronica, cercetare in domenii de avangarda, neconventionale. Persoana militeaza pentru reforme, in special in domeniul social, politic, urmarind crearea unei fratii universale.

Pesti: Da o fire iubitoare de singuratate, ocupatiile sale sunt ferite de privirea publicului: inchisori, spitale, institutii de caritate. Cei cu Soarele in Pesti au o puternica inclinatie spre psihism, mediumnitate si ocultism. Aspectul indica dualism, oscilatie, capricii, nehotarare, tendinta de a face mai multe lucruri simultan. Fire nelinistita, fricoasa; pesimism, intuitie, senzitivitate, senzualitate, imaginatie bogata, dar necontrolata, mediumnitate, calitati psihice dezvoltate, dar haotice, atractie pentru lucruri secrete, ascunse, izolare, inhibitie, stari de confuzie, depresii nervoase. tendinta de evadare in viciu. Interes pentru ocultism si pentru alinarea suferintelor altora, tendinta de a se sacrifica, uneori inutil.
Berbec: Aici Soarele iradiaza o forta vitala fara pereche care da persoanei un puternic fond de energie si o puternica forta de regenerare. Indivizii sunt predispusi la febra. Acest semn carmuind capul, excesul de caldura usuca pielea capului, impiedica cresterea parului si aduce o chelie timpurie. Aspectul indica stralucire, succes, vitalitate, agresivitate, impulsivitate, curaj fara limite, spirit intreprinzator, atractie pentru necunoscut, curiozitate; nativul este aventurier, entuziast, are o vointa puternica, dinamism, energie, spirit de lupta, capacitate de recuperare dupa efort, rezistenta si adaptabilitate la conditii grele. Predispozitie pentru febra, lovituri, accidente minore.