7 invataturi ale lui Iisus Hristos:
Invatatura 3 - Invierea din moartea sufletului
Copyright © 2008 Almeea - Site de spiritualitate. Toate drepturile rezervate.
E-mail: contact@almeea.com
Si in continuare, ceea ce a spus Iisus, este poate una dintre cele mai socante afirmatii: “Lasa mortii sa-si ingroape mortii”. Adica, Iisus ne spune clar ca marea majoritatea a noastra suntem morti din punct de vedere spiritual. Singura diferenta dintre noi, ca fiinta omeneasca, si o persoana decedata, e faptul ca avem un corp fizic care e viu; in schimb, suntem asemanatori din punct de vedere spirituali, pentru ca si noi, ca si cei decedati, avem sufletul mort. Traim in aceasta viata si nu ne dam seama de natura divina a fiintei noastre. Suntem prea angrenati in lume; suntem preocupati de lucruri marunte, neesentiale, ne certam si ne razboim intre noi, ne lasam condusi de ambitii prostesti, si uitam de fapt care e adevaratul scop pentru care ne aflam pe aceasta planeta: aceea de a ne descoperi esenta divina din sufletele noastre. Dar pentru a face asta, trebuie sa ne TREZIM cu adevarat din somnul care ne-a cuprins sufletul, trebuie sa INVIEM din morti. Aceasta este poate si adevarata semnificatie a Invierii lui Iisus: ca sa ne arate noua oamenilor faptul ca trebuie si noi sa inviem din moartea care a cuprins sufletele noastre.

Si Iisus zis catre altul: urmeaza-Mi. Iar el a zis: Doamne, da-mi voie intai sa merg sa ingrop pe tatal meu.  Iar El i-a zis: Lasa mortii sa-si ingroape mortii lor, iar tu mergi de vesteste imparatia lui Dumnezeu.

Iisus pare dur cu acel om caruia i s-a adresat sa i se alature lui pe calea spirituala. Acelui om abia ii murise tatal si vroia sa-l ingroape conform traditiilor. Dar Iisus probabil ca observase in ochii acelui om o stare de vacuitate, pricinuita de durerea mortii tatalui sau. Acea stare de vacuitate era propice inceperii unei cai spirituale. Si de aceea i-a zis “urmeaza-ma”. “Urmeaza-ma acum”, adica, atunci era momentul, poate singurul din viata.