7 invataturi ale lui Iisus Hristos:
Invatatura 4 - Iubirea, calea spre Dumnezeu
Copyright © 2008 Almeea - Site de spiritualitate. Toate drepturile rezervate.
E-mail: contact@almeea.com
Poate ca multi se intreaba de ce ar trebui facut asta si cum ajuta la evolutia spirituala. Sa luam un exemplu: cineva va jigneste sau va face un rau. Primul instinct e sa raspundem si noi la fel; Dar cine face asta? Propriul nostru ego, care se simte jignit si vrea sa reactioneze. Dar, asa cum am vazut si in invatatura nr.1, ego-ul constituie principalul obstacol in evolutia noastra spirituala. Daca am raspunde celuilalt la fel, prin ura, ne-am alimenta ego-ul, l-am face sa creasca si mai mult. De aceea, Iisus ne invata sa raspundem prin iubire, pentru ca prin iubire se poate patrunde cel mai uosr pe calea spirituala. Iubirea face ca Universul sa se expansioneze, pe cand ura il face sa se contracte; prin iubire, frumusetea sufletului ne este dezvaluita maiestuos, pe cand ura face sa iasa la suprafata noastra adevarati monstri.
Asadar, folositi iubirea in locul urii, pentru ca datorita ei il putem simti pe Dumnezeu mai aproape de noi!Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi;  Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri.

Sunt cuvintele lui Iisus Christos care fac din crestinism religia iubirii. In nicio religie din lumen u se spune clar acest lucru; in iudaism, trebuie sa-ti urasti dusmanii, iar in Islamism, cei “necredinciosi” trebuie sa fie distrusi intr-un “razboi sfant”. Pe cand Iisus spune sa avem iubire fata de toti, chiar fata de cei care ne fac rau, ceea ce inseamna ca orice forma de razbunare trebuie eliminate.