7 invataturi ale lui Iisus Hristos:
Invatatura 5 - Treziti-va si vegheati!
Copyright 2008 Almeea - Site de spiritualitate. Toate drepturile rezervate.
E-mail: contact@almeea.com
Si a venit Iisus la ucenici si i-a gasit dormind si i-a zis lui Petru: Asa, n-ati putut un ceas sa privegheati cu Mine!
Privegheati si va rugati, ca sa nu intrati in ispita. Caci duhul este osarduitor, dar trupul este neputincios.


O pilda foarte semnificativa ne-a oferit Iisus prin aceste vorbe adresate apostolilor sai, care dormisera, in loc sa fie trezi in a-l priveghea pe invatatorul lor. De fapt, semnificatia ascunsa a vorbelor Mantuitorului e urmatoarea: Iisus vrea sa ne spuna faptul ca ucenicii lor inca nu sunt TREZI din punct de vedere spiritual; ei inca dormeau. De fapt, asa cum sunt ucenicii lui Iisus Hristos, asa suntem si majoritatea noastra: inca dormim.
Chiar daca parem trezi ziua, chiar daca ni se pare ca ne aflam intr-o stare de veghe, totusi, sufletul nostru doarme. Suntem scufundati intr-o lume a viselor. Nu putem vedea realitatea din jurul nostrum asa cum este; nu putem simti divinul din jurul nostru. Nu ne putem da seama ca de fapt noi suntem deja acea flacara divina la care aspiram, dar nu trebuie decat sa constientizam acest lucru.

De aceea, pentru a ne trezi, Iisus ne indeamna sa fim constienti, sa priveghem! Sa deschidem ochii cu adevarat si sa vedem cat de minunat si de divin este intreg Universul! Sa iesim din imparatia viselor si sa venim in Imparatia lui Dumnezeu!