7 invataturi ale lui Iisus Hristos:
Invatatura 7 - Invierea
Copyright 2008 Almeea - Site de spiritualitate. Toate drepturile rezervate.
E-mail: contact@almeea.com
Oamenii L-au condamnat pe Dumnezeu la moarte; cu invierea Lui El i-a condamnat la nemurire. Pentru lovirea pe care a primit-o, Dumnezeu s-a intors imbratisand; pentru insulte, binecuvantand; pentru moarte, cu nemurire. Niciodata omul nu a aratat atata ura fata de Dumnezeu ca atunci cand L-au rastignit; si niciodata Dumnezeu nu a aratat dragostea lui fata de oameni ca atunci cand a inviat. Omenirea a vrut sa-L omoare pe Dumnezeu, dar Dumnezeu, prin invierea Lui, i-a adus pe oameni la viata,  Dumnezeul cel rastignit si inviat in prima zi dintr-o moarte groaznica! Nu mai este moarte. Nemurirea il inconjoara pe om si intreaga lui lume.

Cu invierea Dumnezeu-Omului, natura umana este condusa ireversibil spre drumul nemuririi si firea umana este destructiva pentru moartea insasi. Pana la invierea lui Hristos moartea era destructiva pentru noi; de la invierea lui Hristos firea umana devine destructiva pentru moarte. Daca omul traieste in credinta invierii Domnului, el traieste in afara mortii, nu este atins de ea; moartea este la piciorul omului. Unde este moarte boldul tau? Unde este biruinta ta, iadule? Iar cand un om care crede in Hristos moare el paraseste trupul sau ca pe niste haine in care va fi din nou imbracat in Ziua Zudecatii din urma.

Inaintea invierii Dumnezeu-Omului moartea era a doua natura a omului; viata era prima si moartea a doua. Omul s-a obisnuit cu moartea ca fiind ceva natural. Dar dupa invierea Sa Domnul a schimbat totul: si daca era natural pana la invierea lui Hristos ca omul sa moara, dupa invierea lui Hristos este natural ca omul sa nu moara.

Prin pacat omul devine muritor si vremelnic; cu invierea Dumnezeu-Omului el devine nemuritor si vesnic. in aceasta este forta, in aceasta este puterea, in aceasta este taria invierii lui Hristos. Fara inviere nu exista crestinism. Printre minuni aceasta este cea mai mare; celelalte minuni incep si se termina cu ea. De la ea a rasarit credinta si dragostea si nadejdea si rugaciunea si iubirea pentru Dumnezeu.